Димитър Бербатов поддържа форма с тима на Берое, но няма подписан

...
Димитър Бербатов поддържа форма с тима на Берое, но няма подписан
Коментари Харесай

Бербатов: В ЦСКА нямат нужда от мен

Димитър Бербатов поддържа форма с отбора на Берое, само че няма подписан контракт с нито един клуб, каквито клюки плъзнаха. С мениджъра му Емил Данчев са в развой на работа по планове за последваща футболна дестинация на благоевградчанина и така наречен " последно 10 ",пише Sporta.bg

Сагата развихрена от почитателите на ЦСКА накара даже самият Бербатов да предложи всички заинтригувани да прочетат истината за трансферните му проекти, разкрита и доказана пред вестник " 24 часа ".

А истината за какво тренира с Берое, а не е упражнявал с ЦСКА е следната:

" Защото познавам треньорския екип и хората ме поканиха да упражнявам с тях. Бонус е, че познавам екипа, знам по какъв начин работят. А и подготовката им беше тук-там, където аз също отидох, с цел да си почивам. Сега упражняват в София и имам опция отново да упражнявам с тях. Но най-важното в тази ситуация е - тъй като ме поканиха да упражнявам с тях. Никой различен български тим не ме е търсил. Аз не мога да се самопоканя, може да скапва подготвителния развой. Всеки треньор си има механика и метод на деяние, не може някой просто да си реши и да се включва ей по този начин в тренировката, това е липса на почитание и професионализъм. А и упражнявам е огромна дума. Включвам се в някои от упражненията, в други не. Като виждам да не преча в развиването на тима и подготвителния развой. Играх един мач, с цел да усетя по какъв начин се усещам в игрова конюнктура, може и още един да изиграя, и по-късно ходя на отмора.

И се надявам тези неща да ме държат във форма до момента в който почивам. Имаше и друга история, от която се направиха какви ли не заключения - като се пуснаха информации, че съм отишъл да упражнявам с другото ЦСКА - 1948. Ами в действителност аз си упражнявам непрекъснато. Тогава си упражнявах на мястото, на което пристигнаха и те. Аз упражнявах от една седмица там, тичах си самичък. И в края на седмицата пристигнаха и те там. Когато вечер отивах да упражнявам, на тях им бяха тренировките там. И ме поканиха да потренирам с тях. И там имат млади момчета, които могат да научат нещо от мен. С наслаждение бих споделял наученото през годините за млади български момчета. Тренирал съм и с Банско, и със Славия, когато треньор беше Петър Хубчев, упражнявал съм си и с ЦСКА ", споделя още Бербатов.

Канил ли го е въобще различен тим с изключение на Берое? " Не. Както споделих - в този случай бонус е, че познавам треньорския щаб и метода на работа. Но ми споделиха: " Заповядай, готви се с нас ". Никой различен не ме е търсил и поканил. А една година заставам без тим.

И никой не е звъннал да каже: " Господин Бербатов, добре сте пристигнал при нас. Заповядайте, тренирайте. Заповядайте, имаме интерес да ви вземем да поиграете при нас ". Понеже ме пита за ЦСКА, ти споделям съответно и за ЦСКА: " Никой не ме е потърсил ".

Аз в действителност не мога да си разреша да се самопоканя. Някой може да каже - само че ти нямаш потребност от покана. Не, не се прави по този начин, това е балкански манталитен на мислене и не е верен метод на работа.

Но има и друго - може преди време да си играл в даден тим, само че времето върви, клубът се развива по даден метод и може би в актуалната обстановка самият клуб няма потребност от теб. Няма нищо необичайно в това ", декларира Бербатов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР